Knapperige salade met asperges

Paul en Thieu maken de aspergehapjes klaar.

Ter ere van de Kinrooise asperge. Met dank aan Carlo Holsteens (Convivium) voor het recept en aan Paul en Thieu voor de voortreffelijke bereiding.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • gemengde salade
  • 100 g pijnboompitten
  • 200 g spekblokjes
  • 1 tomaat
  • 12 asperges
  • voor de vinaigrette
    • groene kruiden (bieslook, zurkel, kervel, ...)
    • zout
    • peper
    • 1/3 olie, 1/3 azijn, 1/3 water
    • suiker
    • look

Bereiding

  • De groene tuinkruiden, het teentje look, olie, azijn, water, zout, peper en suiker pureren.
  • De asperges schillen en in staafjes snijden. gaar koken, laten afkoelen.
  • De pijnboompitten kleuren in hete een pan zonder vetstof. Laten afkoelen op een stuk keukenpapier.
  • Het spek in dobbelsteentjes snijden en uitbakken. Laten afkoelen op een stuk keukenpapier.
  • De tomaat pellen en het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden.
  • Was de gemengde salade en laat uitlekken.
  • Schik de salade in het midden op het bord met daarop de asperges, dobbelsteentjes van tomaat, het uitgebakken spek en de gekleurde pijnboompitjes. Versier met een takje van de gebruikte groenkruiden. Doe een lepel vinaigrette rond de salade.